lördag 11 december 2010

"Summer of love"

Jag och Ali gick ut för att äta middag. Vi strosade runt en stund tills det började regna igen och vi snubblade in på Sarap Evi wine house. Vi åt en typ av Mezze fast med malet kött. Väldigt gott!
Efter vi hade ätit ville vi röka lite chi-cha så vi frågade servitören om det fanns att tillgå. Det gjorde det inte men precis dörren bredvid brukade det gå att ordna så vi betalade och gick över till Muharrem's bar. Vid dörren blev vi bemötta av Mr. Muharrem  i egen hög person, han eldade på en pipa och hällde upp två öl.
Hela baren var fylld med väldigt intressanta fotografier från det glada 70-talet, "the summer off love" utbrast han när vi gick runt och beundrade fotografierna.
Jag hade läst att hippiesarna som reste längst "the silk road" stannade i Cappadocia. De bodde i grottorna och tog det lugnt ett tag innan de fortsatte över gränsen till Iran och vidare genom Afganistan och Pakistan för att slutligen nå Indien. (vad världen har förändrats)
Jag frågade om han var med under den tiden. Till svar fick jag ett skratt innan han sprang iväg och hämtade en bild av honom tillsammans med en tjej från Berlin. Bilden var tagen under tidigt 70-tal och svarade på alla mina frågor. :)
Resten av kvällen spenderade vi med att prata om den gamla goda tiden innan turism existerade. Folk reste på riktigt då, inte som nu när de åker till en helt annan plats bara för att uppleva en fasad av den kultur de önska se säger Mr. Muharrem. En klysha helt enkelt!
Kolet slockna och glasen sprang torra så vi rörde oss hem åt.
Imorgon ska vi upp tidigt, det kommer vara kallt och klar himmel (perfekt ljus för fotografering!)

PZ&LUV!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar